Suikerbloemen zijn prachtig! Wil je ze ook eens maken? Ik heb veel how-to’s voor je. De foto is van één van mijn meestbezochte bloemenlinks, een roos aan een steel door Sugar Teachers.
Een simpele instructie voor een roos: Je neemt gumpaste, rolt dat uit en steekt daar rondjes of druppels uit, dit worden de blaadjes. Je bewerkt deze met een baltool om ze er mooi als een natuurlijk rozenblaadje uit te laten zien. Dan vorm je een kegeltje en plakt de blaadjes er in elkaar geschoven met wat water op. Een veel gebruikte verhouding is dat je drie lagen maakt, eerst 2 blaadjes, dan 3, dan 5.
Kijk je liever een video? Deze van Rosie’s Desert spot is ook handig.
Gumpaste kun je kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Edna de la Cruz heeft hiervan een uitgebreide tutorial voor je.
Gumpaste rozen zijn mooi, maar niet echt eetbaar. Maak je liever ‘lekkere’ rozen? Maak ze dan van fondant of marsepein. In dit filmpje van de Kuchenfee zie je hoe makkelijk en snel dit is.
Wat een SUPERleuke site!!! Hier ga ik weer veeeeeel te veeeeeeeel tijd doorbrengen 😉